Massini

P1020602

El pastís massini és un deliciós pastís de nata i trufa recoberta de gema cremada, un pastís molt típic que es pot trobar en totes les pastisseries, i molt fàcil de fer.

Jo aquest pastís ja l’he fet més d’una vegada, i cada vegada m’agrada més, està boníssim!!

Ingredients i preparació pel pa de pessic:

  • 3 clares d’ou
  • 80 gr de sucre

 

  • 3 rovells d’ou
  • 1 ou sencer
  • 50 gr de sucre
  • ratlladura de llimona
  • 80 gr de farina
  • 20 gr de farina de blat de moro (maizena)
  • 30 gr farina d’ametlla

Batem les clares amb varetes o amb la thermomix i quan comencin a muntar-se anem afegint el sucre a poc a poc fins arribar a punt de neu.

IMAG0495

A part, batem els rovells amb l’ou, el sucre i la ratlladura de llimona fins que quedi ben esponjós. Ha de quedar blanquinós i triplicar el volum.

IMAG0494

Barrejar lleugerament els rovells batuts a les clares i seguidament afegir les farines.

IMAG0496IMAG0497

Abocar a un motlle prèviament preparat i coure-ho al forn, prèviament escalfat a 180º, durant 25 minuts. Deixar-ho refredar d’un dia per l’altre.

IMAG0498IMAG0499

Ingredients i preparació gema:

  • 3 ous
  • el mateix pes dels ous amb closca que de sucre
  • gotes suc de llimona

En un cassó barrejar el mateix pes d’ous que de sucre i la llimona. Coure-ho a foc suau sense parar de remenar fins aconseguir una crema (fins que faci dos xups). Abocar-ho ràpidament sobre un plat gran o safata perquè es vagi refredant i anar remenant amb una espàtula.

La gema es pot guardar fins a 8 dies a la nevera.

Ingredients i preparació almívar:

  • 100 gr de sucre
  • 100 ml d’aigua
  • gotes suc de llimona
  • Una mica de Cointreau

o bé, podeu fer aquest altre almívar

IMAG0502

Posem al foc tots els ingredients menys l’alcohol, durant 5 minuts a foc viu i sense remenar. Fora del foc, hi afegim el Cointreau.

P1030833

Ingredients i preparació nata:

  • 500 ml nata postres 35% mg per muntar
  • sucre llustre

La nata es pot muntar amb batedora o amb thermomix, es faci amb el que es faci el got o el bol haurà d’estar al congelador o a la nevera durant una estona. Muntar la nata i quan estigui a punt, afegir el sucre llustre (al gust, en funció de la dolçor desitjada) i acabar de muntar.

tall

Ingredients i preparació trufa:

  • 500 ml nata postres 35% mg per muntar
  • sucre llustre
  • 125 gr xocolata cobertura

Desfem la xocolata al microones o al bany maria, muntem la nata (com en el punt anterior) i quan la nata estigui apunt, afegir la xocolata i el sucre llustre al gust i acabar de muntar.

Muntatge pastís:

Partir el pa de pessic, amb l’ajuda d’un pinzell xopar les dues meitats amb l’almívar. Posar una bona capa de nata i posar-ho al congelador una estona perquè prengui bé. Després fem una segona capa amb la trufa i ho posem de nou al congelador. Tapar amb la part de sobre del pa de pessic i amb l’ajuda d’una pala o espàtula, cobrir-ho amb la gema.

IMAG0504IMAG0505IMAG0506

Si estem a l’estiu, el pastís el podem guardar al congelador fins a l’hora de menjar, a l’hivern el podem deixar a la nevera.

Just abans de menjar i amb l’ajuda d’un bufador o cremador cremar la gema.

Decorar al gust, amb nata o encenalls de xocolata etc.

massini

Font: Blog de CriJoArMaEl

Anuncis

One comment

  1. Retroenllaç: Pastís de xocolata i iema cremada « La Cuina de la Rossy

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: