Sacher – Pastís Aniversari Miam

La meva germana és una fan de la xocolata i per això, pel seu aniversari li vaig fer una tarta Sacher.

Ingredients pa de pessic:

  • 6 clares d’ou
  • 40 gr de sucre
  • 1 mica de sal
  • 200 gr xocolata fondant
  • 120 gr mantega
  • 150 gr sucre
  • 50 gr conyac
  • 6 rovells d’ou
  • 120 gr farina rebosteria
  • 1 cdeta llevat químic

Ingredients pel farciment:

  • 400 gr de melmelada d’albercoc

Ingredients cobertura:

  • 150 gr xocolata fondant
  • 50 gr d’aigua
  • 50 gr de mantega

Preparació pa de pessic:

– Escalfem el forn a 180º

– Col·loquem la papallona al got, agreguem les clares, el sucre i la sal. Programem 4 min, vel 4. Retirem en un bol gran i reservem.

– Sense rentar el got, afegim la xocolata i la trossegem 5 seg, vel progressiva 5-10.

– Afegim la mantega i el sucre, programem 4 min, 37º, vel. 2. Comprovem que la xocolata està ben fosa i la baixem amb la espàtula fins al fons del got.

– Programem vel 4, sense temps, i incorporem el conyac i els rovells un per un pel bocal.

– Afegim la farina i el llevat, programem 10 seg. vel 2,5

– Ho aboquem al bol reservat amb l’ajuda d’una espàtula.

– Aboquem la preparació en un motlle d’uns 22 cm de diàmetre, prèviament preparat i ho col·loquem al forn durant 45 minuts aproximadament. Un cop fora del forn, deixem refredar sobre una reixa.

Muntatge:

– Dividim el pa de pessic en dues capes, untem la inferior amb melmelada d’albercoc. Cubrirm amb l’altre meitat i extenem una capa fina de melmelada per tota la superfície i els laterals.

Cobertura:

– Possem la xocolata en el got net i sec i trossegem 20 seg, vel. progressiva 5-10

– Afegim aigua i programem 4 min, 37º, vel.2.

– Afegim la mantega i programem 4 min, 37º, vel 2.

– Col·loquem el pa de pessic sobre una safata de reixa amb un recipient a sota per recollir la xocolata que caigui. Aboquem la xocolata per sobre i repartim per tot el pastís.

Per decorar, podem utilitzar nata muntada, maduixes, fruites del bosc etc.

Jo vaig acabar de rematar-ho amb unes espelmes de xocolata blanca.

Font: llibre “Repostería y pastelería con Thermomix“, pàgina 142-143. 6ª edició, gener 2012.

 

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: