Red Velvet Cupcakes

El Red Velvet (vellut vermell) és un famós postre típic del sur dels Estats Units. Aquesta recepta la vaig aprendre en un dels tallers que fan a Gadgets & Cuina a Barcelona i després la vaig posar en pràctica a casa amb l’ajuda d’uns amics. La veritat és que van quedar boníssims!

 

 

 

 

 

Ingredients i preparació massa cupcake:

  • 150 gr farina
  • 5 gr bicarbonat
  • 50 gr cacao en pols
  • colorant vermell
  • 1 culleradeta d’aroma de vainilla
  • 150 gr sucre
  • 60 gr mantega a temperatura ambient
  • 1 ou
  • 120 ml buttermilk (llet agre) o 120ml llet sencera i 1/2 cullerada de suc de llimona.
  • 1 cullerada de vinagre blanc

Preescalfem el forn a 170º-180º amb opció d’aire, si es pot.

Comencem barrejant la mantega amb el sucre, molt ben barrejat, hi afegim l’ou i l’aroma de vainilla, seguim remenant.

Tamitzem la farina i la xocolata. Millor si utilitzem cacau, ja que la xocolata pura és molt fosca i això fa que s’hagi d’incorporar més colorant per poder aconseguir el vermell vellutat.

Per la buttermilk, aquesta es troba a la zona de refrigerat de centres com el Carrefour o LIDL. Si no la podeu aconseguir, es pot fer una versió molt més barata i casolana (la que vam fer nosaltres) i per això s’ha de barrejar 120 ml de llet sencera i 1/2 cullerada de llimona.

 

 

Incorporem a la barreja de mantega, sucre, ou i vainilla la meitat de la buttermilk (60 ml) i la meitat de la farina i xocolata tamitzats, seguim remenant fins que quedi tot ben incorporat. Hi afegim la resta. Un cop tot ben remenat hi afegim la mescla de vinagre i bicarbonat (farà l’efecte de llevat) que ja tindrem mesclat prèviament.

Un cop tot ben barrejat, afegir-hi el colorant, la quantitat d’aquest anirà en funció de la foscor de la xocolata. Anar-lo afegint de mica a mica fins aconseguir el color desitjat. S’ha de tenir en compte que el colorant perd color quan es cou, per tant, sempre n’afegirem una mica més.

 

 

 

Incorporem la barreja al motlles, s’ha d’omplir 2/3 parts. Ho podem incorporar o amb una cullera o amb un màniga pastissera. Ho posem al forn durant uns 20 minuts o fins que estigui cuit.

Al treure del forn, aixefar la part superior perquè quedin plans, ens facilitarà el col·locar el frosting a sobre.

 

Ingredients i preparació crema de formatge o cream cheese frosting:

  • 125 gr formatge tipus Philadelphia (no light)
  • 60 gr mantega a temperatura ambient
  • 300 gr de sucre glass

Comencem barrejant la mantega i el sucre glass, ha de quedar ben mesclat. Incorporem el formatge i ho mesclem bé, però no massa sinó el formatge es desferà. Ho guardem a la nevera perquè agafi cos, mínim uns 30 minuts.

Per posar el frosting de formatge utilitzem una màniga pastissera i una “boquilla” ample (del 10 al 16).

 

 

Ingredients i preparació Decoració:

  • Fondant blanc
  • Colorant en gel
  • Toppings de colors

La decoració va al gust, amb l’ajuda d’un talla pastes es poden fer formes amb el fondant o en funció de la traça de cada un, també es poden fer volums.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: