Pastís de cine – Aniversari Jordi

Aquest cap de setmana vaig fer aquest pastís d’aniversari pels 39 anys del meu cunyat, un gran aficionat al cinema.

picsart_1332021257027

Us deixo aquí la recepta complerta:

Ingredients i Preparació:

Per fer la base utilitzarem la massa MSC (Madeira Sponge Cake), un pa de pessic ideal per fer els pastissos fondant, ja que aguanta molt bé el pes del fondant i de la decoració que hi posem, ja que és bastant compacte. És preferible deixar fet el pa de pessic el dia abans.

Els ingredients que necessitarem seran proporcionals al pes dels ous sense closca. En aquest cas jo he utilitzat:

  • 4 ous
  • 200 gr mantega
  • 200 gr farina
  • 200 gr sucre
  • mig sobre de llevat químic
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla

Barregem la mantega i el sucre, si ho fem amb Thermomix, ho posarem 5 segons vel. 4 o fins que dobli el seu volum.

Tamisem el llevat amb la farina.
Incorporem els ous a la barreja de sucre i mantega, un a un, a velocitat 4. Incorporem l’essència de vainilla.
Afegim la farina i el llevat ja tamisats, tot a velocitat 4, si costa, passar a velocitat 5.
Un cop tot incorporat, abocar a un motlle prèviament preparat i col·locar-ho al forn durant 30 o 40 minuts a 170º.

Un cop tret del forn, girem el pessic i el deixem refredar al revés.

En aquest cas, el farciment el  vaig fer de merengue de xocolata:

Ingredients i Preparació:

  • 100 gr de clares d’ou (uns 3 ous)
  • 200 gr de sucre glacé
  • 300 gr de mantega
  • 1 culleradeta d’essència de vainilla
  • 50 gr de cacau pur en pols (tipus valor)
  • 1 mica de sal

Preparació en Thermomix: col·locar la papallona al got i afegir les clares d’ou amb el sucre, programar 3 minuts, 50º, vel. 3 1/2. (un minut per cada clara).
Tallem la mantega a daus, un cop muntades les clares, deixem refredar el got (podem posar-ho a la nevera). Un cop fred, afegir la mantega pel bocal a velocitat 3, sense temps ni temperatura, fins que adquireixi la textura desitjada, més o menys ferma.
Afegim la sal, la vainilla i el cacau en pols, tot a vel. 3 i 1/2 fins que quedi ben incorporat.
Aquesta crema es conserva perfectament una setmana a la nevera, i si la utilitzem per farcir i cobrir pastissos fondant, pot estar fora de la nevera fins a temperatures de 30º.

imag0318

Per decorar el pastís he fet servir fondant de colors, per treballar el fondant s’utilitza maizena i molta paciència per cobrir el pastís i fer les formes oportunes.

IMAG0307

Per fer els rotllets de cine, he utilitzat oreos, només ha fet falta cobrir-les de fondant blanc, prèviament tallat.

imag0306IMAG0313

Per fer la decoració de les lletres, he utilitzat glassa real:

  • 200 gr de sucre glacé
  • 1 clara d’ou
  • 2 cullerades de suc de llimona
  • colorant (opcional)

Barrejar-ho tot amb les barilles, per escriure es pot utilitzar un decopen o una màniga pastissera amb el bocal molt petit.

imag0309

Advertisements

One comment

  1. Retroenllaç: Pastís Aniversari Els meus 30! « lacuinadelarossy

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: