Ingredients:
- 1 placa de “hojaldre” fresc (també pot ser congelat)
- Sucre
- Canyella en pols
- Foie Micuit (100 gr aprox)
- Sal maldon o cristalls de sal
- 400 grs de poma tallada en daus petits
- Almívar: mateixa quantitat d’aigua que de sucre. 20 grs de cada
- Una branca de vainilla o canyella
Preparació:
Compota de poma: comencem amb la compota de poma posant en un cassó la poma a daus petits amb la vainilla o canyella i l’almívar fins que la poma quedi tova. Ha de tenir almívar perquè no es cremi, però tampoc en excés. Deixar refredar.
“Hojaldre”: estirem una mica la placa d’hojaldre i la pintem amb aigua (amb un pinzell), tirem el sucre i la canyella molta, punxem amb una forquilla la superfície i retallem en porcions de 5cm x 4cm aprox, ho col·loquem a la placa del forn i ho posem a 220º fins que estigui cuita la pasta (en funció del forn va més ràpid o més lent, sabràs que està llest quan vegis que ha pujat una mica i ja comença a estar dauradet i cruixent).
Muntar: separem bé les peces de hojaldres, i amb l’ajuda d’un ganivet (punta) obrim les peces amb molta cura i les farcim amb una mica de poma i una mica de foie micuit, i afegim uns cristallets de sal i tapem. Repetim la operació amb la resta de montaditos.
A menjar!
Font: Blog Les receptes del Miquel