Crema de Carbassa

carbassa

Ingredients i Preparació de la crema:

  • 400 gr de carbassa, pelada, sense pipes i en trossos
  • 200 gr de patates, pelades i a trossos
  • 50 gr d’oli d’oliva
  • 150 gr de ceba o porro
  • 2 dents d’all
  • 1 pastilla de caldo de verdura o pollastre
  • 500 ml d’aigua (en funció de si es vol més clara o  més espesa)
  • Pebre
  • Sal
  • 2 rodanxes de formatge, tipus tranchete.

Preparació en Thermomix:

Posem l’oli al got, i programem 2 minuts, temperatura varoma, velocitat 1, sense el tap.

Afegim la ceba, els alls i triturem uns segons a velocitat 5, després sofregim 7 minuts, varoma, velocitat 2, sense tap.

Baixem la resta de les parets i afegim la carbassa, les patates, la pastilla de caldo, la sal, l’aigua i el pebre. Posem el tap i programem 25 minuts, varoma, velocitat 2.

Quan acabi, hi afegim el formatge i programem 1 minut, temperatura 90º, velocitat 2. Rectifiquem de sal, si cal.

Esperem que es refredi una mica i triturem durant 1 minut, velocitat progressiva 5-10, poc a poc, fins que obtinguem una textura fina.

Font: la química culinaria

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: