Ingredients i Preparació:
(Per 8 tulipes)
- 4 fulls de pasta filo
- Mantega
- 300 gr de formatge mascarpone
- 4 c/s de sucre
- Sucre de vainilla
- 2 iogurts tipus grec
- Maduixes
- Nabius
- Gerds
- Sucre glass per decorar
Comencem preparant les tulipes, estirem un full de pasta filo i ho pinzellem amb mantega, cobrim amb un segon full. Repetim el mateix amb els altres dos fulls.
Tallem 8 rectangles iguals de cada full. Folrem uns motlles de flam amb un rectangle, una mica de mantega i a sobre hi col·loquem un altre de forma desigual, formant puntes amb els extrems. Ha de quedar com una flor. Les posem al forn a 180º fins que les tulipes estiguin dauradetes, uns 10 minuts aproximadament. Ho treiem del form amb molta cura i abans de desmotllar ho deixem refredar.
Per fer la crema, amb l’ajuda del batedor, barregem el formatge, els iogurts, el sucre (al gust, si es vol més dolcet, afegir més sucre) i el sucre avainillat. Un cop estigui ben muntat, reservar a la nevera fins l’hora de servir.
Per muntar el plat, desmotllar les tulipes amb molta cura, i farcir amb una mica de crema, afegir les maduixes tallades petites i una altra capa de crema. A sobre col·locar-hi els nabius, els Gerds i espolvorejar-ho amb sucre glass.
Aquest va ser el pastís d’aniversari de la meva germana Sip, una gran fan de les maduixes, fruits vermells, etc.
Que vagi de gust!
Font: Gastronomía y Cía