Pa de pessic tradicional per la Mona de Pasqua

Qui més qui menys aquests dies ha menjat, fet o comprat una Mona de Pasqua. Actualment les mones es presenten de formes molt diverses: rodones, amb ous o figures de xocolata, però tradicionalment s’elaborava amb tants ous com anys tenia l’infant, encara que aquesta no superava els 12 ous, ja que només es regalava fins que els nens feien la Primera Comunió. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat.

mona

Enguany he fet una mona ben senzilla, amb una base tradicional de pa de pessic, farcida de maduixa i coberta de xocolata i coronada amb un ou de xocolata ben gros.

Ingredients i preparació per la base de la mona:

  • 100 gr de farina de força
  • 100 gr de sucre
  • 3 ous
  • llevat químic

Posem el forn a preescalfar a 180º, preparem un motlle de 20 cm de diàmetre (amb mantega i farina si és necessari).

Comencem muntant els ous amb el sucre, aquests han de quedar ben muntats, ha de doblar o triplicar el volum original. Quan estiguin ben muntats i afegim la farina i el llevat tamitzats, poc a poc i remenant amb moviments envolvents perquè no s’axafi. Un cop està tot ben barrejat, ho incorporem al motlle que ja teníem preparat. Ho introduïm al forn i ho deixem uns 20 minuts o fins que estigui cuit. Si el motlle és més gran o gruixut pot trigar una mica més.

sense llevatamb llevat

Aquest mateix pa de pessic es pot fer amb llevat (foto dreta) o sense (foto esquerra). Això farà que pugi més o menys, en funció si es vol un pastís més gruixut o una coca més fineta. De les dues maneres queda igual d’esponjós.

Ingredients i preparació per la mona de xocolata:

  • 100 gr de melmelada de maduixa
  • 200 gr de xocolata de cobertura
  • 200gr de nata per muntar 35% mg
  • 100 gr de sucre
  • 100 gr d’aigua

Tallem el pa de pessic per la meitat, o en dos pisos. Untem l’interior amb almívar. Aquest el preparem bullint l’aigua i el sucre fins aconseguir una textura de xarop. Farcim la part de dins amb la melmelada de maduixa, aquesta la podem remenar abans perquè sigui més fàcil d’untar. Untem amb almívar la part superior del pastís i la cobrim amb la xocolata de cobertura. Aquesta la preparem escalfant la nata al foc i afegint la xocolata i remenem fins que quedi tot ben incorporat.

la mona

Un cop muntada la mona ja la podem decorar, amb pollets, ous de xocolata, plomes, figuretes etc.

Bona Pasqua!

Font: Club Cuines

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: