Coca de vidre

P1030870

La coca de vidre és una coca dolça catalana caracteritzada per la seva finor, perquè és cruixent i per la capa de sucre brillant, llisa i transparent, com si fos una capa de vidre, i és d’aquí on li ve el nom.

Ingredients i preparació:

  • 500 gr de farina normal
  • 250 gr d’aigua
  • 25 gr d’oli d’oliva
  • 10 gr de sal
  • 10 gr de llevat químic Royal
  • Oli
  • sucre
  • pinyons
  • anís

Amb aquestes quantitats surten unes 7 o 8 coques, si en volem menys, podem utilitzar la meitat dels ingredients.

Preparació amb Thermomix:

P1030869

Posem tots els ingredients al got (farina, aigua, oli, sal i llevat) i programem 2 minuts, got tancat, velocitat espiga.

Un cop ben amassat i amb l’ajuda d’un corró anem formant coques estretes i allargades, el més fines possible. Pinzellem per sobre oli d’oliva i hi posem sucre per tota la base, a sobre hi col·loquem els pinyons.

Ho posem al forn preescalfat a 200º durant uns 15 minuts, vigilant que quedin ben torrades i vigilant perquè no es cremin.

Un cop tretes del forn, i amb l’ajuda d’un esprai, ho polvoritzem amb anís, així cristal·litzarà.

Preparació tradicional:

P1030867

Posem tots els ingredients (farina, aigua, oli, sal i llevat) en un bol i amb l’ajuda de les mans ho barregem bé fins que quedi ben amassat. Un cop amassat, seguim el procediment explicat anteriorment.

 Font: Recetario Thermomix

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: