Espaguetis amb cloïsses

P1030830

Ingredients i preparació:

  • 3 alls
  • 1 xalota
  • 30 gr d’oli d’oliva
  • 500 gr de tomàquet triturat en conserva
  • 350 gr d’aigua
  • 1/2 culleradeta de sal
  • 1/2 culleradeta de pebre negre
  • 1/2 culleradeta de pimentó dolç
  • 1 kg de cloïsses fresques o congelades
  • 300 gr d’espaguetis
  • Julivert per decorar

Aquesta recepta la vaig fer amb la Thermomix però també es pot fer de manera tradicional.

Preparació amb Thermomix:

Introduïm els alls i la xalota i trossegem 5 segons a velocitat 5. Hi afegim l’oli d’oliva i programem 3 minuts, varoma, velocitat 1.

Hi afegim el tomàquet triturat, l’aigua, la sal, el pebre i el pimentó. Col·loquem les cloïsses dintre del recipient varoma, a la safata de sobre hi posem els espaguetis i col·loquem el varoma en la seva posició i programem 14 minuts, varoma, velocitat 1.

Retirem el recipient varoma, traslladem els espaguetis a dins del got (abans només els hem estovat), programem el temps indicat pel fabricant, normalment uns 8 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Si les cloïsses encara no estan obertes, col·loquem el recipient varoma en la seva posició.

Transcorregut el temps, ja estarà el plat llest per servir, posem els espaguetis en un plat, a sobre les cloïsses i decorem amb julivert per sobre.

Preparació tradicional:

Fem un sofregit amb l’oli, els alls i la xalota. Un cop dauradet hi afegim el tomàquet triturat, el pebre i el pimentó.

Fem obrir les cloïsses amb una mica d’aigua.

Preparem els espaguetis, un cop l’aigua bulli, hi afegim els espaguetis amb el temps indicat pel fabricant.

Transcorregut el temps, ja estarà tot llest per muntar i servir.

Bon profit!

Font: llibre “A todo vapor”  de Thermomix.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: