Semifred de maduixes

semifred

Aquí us deixo amb un postre molt senzillet de fer i molt bo, a més va molt bé per quan es compren 2 kg de maduixes, acostumo a comprar caixetes de 2 kg de maduixes, i unes quantes me les menjo amb sucre i amb les altres aprofito per fer algun postre, la veritat és que les maduixes són boníssimes i tenen molta vitamina C!

Ingredients i preparacaió (per 4 gotets):

  • Pel semifred:
  • 350 gr de maduixes netes i tallades
  • 75 gr de sucre
  • 100 gr de nata líquida
  • 50 gr de llet
  • 2 fulls grans de gelatina o 4 de petits
  • Per la salsa de maduixes:
  • 100 gr de maduixes netes i tallades
  • 40 gr de sucre
  • unes gotes de suc de llimona
  • un raig de vodka (opcional)

Pel Semifred:

Comencem hidratant la gelatina en aigua freda durant uns 10 minuts.

Semi-muntem la nata líquida i la reservem a la nevera.

Netegem les maduixes i les tallem a trossets (ho triturarem al túrmix, millor que els trossos no siguin gaire grans).

En un got de túrmix posem les maduixes, un raig d’aigua i el sucre. Ho triturem tot. Ho colem amb un colador i amb l’ajuda d’una cullera per treure les  llavors. Jo prefereixo no trobar-les, però si voleu, podeu triturar-ho ben finet i així evitar colrar-ho.

Desfem la gelatina que teníem hidratant en aigua al microones durant 5 o 10 segons. Ho incorporem a la llet, a temperatura ambient.

IMAG0390

Afegim la barreja de la llet a la crema de maduixes i incorporem la nata que teníem semi-muntada a la nevera. Remenem amb suavitat.

IMAG0392

Ho repartim entre els 4 gotets i ho reservem a la nevera perquè s’assenti bé.

Per la salsla de maduixes:

Netegem bé les maduixes, les tallem hi afegim el sucre, unes gotes de llimona, un raig de vodka (opcional) i ho triturem amb l’ajuda del túrmix. Ho passem pel colador i ho reservem a la nevera fins el moment de servir.

IMAG0394

Presentació:

Podem servir el semifred, decorat amb una maduixeta, i acompanyat de la salsa de maduixes, o bé podem posar la salsa de maduixes directament en el moment de servir.

IMAG0399

Espero que us agradi, bon profit!

Font: cuinaperllaminers

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: