Sèpia sobre llit de patates i ou poché

IMAG0397

Aquest plat el vaig preparar aprofitant que venien les meves germanes a dinar i aprofitant també que jo sóc una gran fan de la sèpia! Us el recomano, és molt senzill de fer i a més és força sa, ja que està preparat tot a la planxa o bullit. Proveu-ho de fer, ja m’explicareu el resultat.

Ingredients i preparació (per 4 persones):

  • 4 sèpies mitjanes
  • 4 patates mitjanes
  • 4 ous
  • vinagre
  • sal
  • pebre
  • julivert
  • oli d’oliva

Comencem pelant les patates i tallant-les en rodanxes, aquestes les prepararem al microones, posem les patates en un plat i ho tapem amb film transparent i ho posem al micro durant uns 5 o 10 minuts, en funció del grossor de les patates, de la varietat o de la potència del micro, al final han de quedar fortes. També les podem fer al forn o bullir-les amb pell, de totes maneres, aquestes han de quedar fortes per poder tallar-les i daurar-les a la planxa. Un cop cuites les passem per la planxa fins que quedin dauradetes amb unes gotes d’oli i al final julivert.

IMAG0396

Netegem la sèpia i la tallem a tires o daus, la passem per la paella amb unes gotes d’oli d’oliva, una mica de pebre i julivert fins que estigui cuita, això anirà en funció dels talls i del grossor de la sèpia.

Per fer l’ou poché o ou escalfat,  posem un cassó amb aigua al foc fins que bulli, hi afegim la sal i un raig de vinagre. Hi tirem l’ou, és preferible haver-lo trencat abans en un bol o plat, així evitem que caiguin closques i comprovem que l’ou està en bon estat, a més,si casquem l’ou directament a l’aigua aquest s’enfonsaria de cop i possiblement es trencaria. Ho courem durant uns 3 o 5 minuts, ens ajudem d’una cullera per conduir la clara per sobre el rovell. Sabrem que l’ou està fet quan la clara es torni completament blanca.

Per muntar el plat: fem un llit de patates en la base del plat, a sobre hi posem la sèpia i a sobre l’ou poché, per acabar, hi tirem un raig d’oli i julivert.

IMAG0398

Espero que us agradi, és un plat sa i fet a la planxa. Si volem que sigui més sa, podem substituir les patates per carbassó.

Font: Blog de cuina de la dolorss

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: