Massa de pizza

IMAG0435

La pizza és un dels meus plats preferits, i acostumo a fer-ne molt sovint. Us deixo aquí la recepta de la massa i de tot el procés. Jo la massa l’he fet amb thermomix, però es pot adaptar a qualsevol altre robot de cuina, com una panificadora o fins i tot amassar-ho a mà, tot i que jo no ho he provat.

Ingredients i preparació per dues pizzes mitjanes o una de familiar:

Per la Massa:

  • 130 ml d’aigua
  • 1 pastilla de llevat fresc (30 gr)
  • 250 gr de farina de força
  • sal

Per la pizza de bacó i pernil dolç:

  • tomàquet triturat
  • tires de bacó
  • pernil dolç
  • mozzarella
  • formatge provolone (opcional)
  • orenga

Per la pizza de formatges:

  • tomàquet triturat
  • formatges varis (semi curat, brie, edam, emmental)
  • mozzarella
  • orenga

Per la Massa:

Posem l’aigua i el llevat al got de la thermomix durant 15 segons a velocitat 3.

Afegim la farina de força i la sal, programem un minut a velocitat espiga.

Traiem la massa del got i l’estirem una mica, en fem una bola, l’enfarinem perquè no s’enganxi, ho tapem i ho deixem reposar un mínim de 15 minuts, si ho deixem més temps millor.

Si volem fer dues pizzes, dividim la massa en dos, enfarinem la zona de treball i estirem la massa amb l’ajuda d’un corró i li donem forma.

Per la Pizza:

IMAG0430IMAG0428

Posem una base de tomàquet, per la de bacó i pernil: tallem el bacó i el pernil i el posem per tota la superfície, a sobre hi posem mozzarella ratllada i formatge provolone (opcional). Hi tirem orenga i ja està a punt per entrar al forn. Per la de formatges: a sobre la base de tomàquet ratllem els diferents formatges, acabem amb una capa de mozzarella i orenga. Podem posar qualsevol formatge que ens agradi, com per exemple gorgonzola, parmesà, , formatge blau, rulo de cabra, gouda, cheddar, etc

Ho posem al forn, prèviament escalfat a 180º-200º (en funció del forn), durant uns 15 o 20 minuts.

IMAG0432IMAG0435

Animeu-vos a provar-la, espero que us agradi!

Bon profit!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: