“Bollos preñaos”

Els bollos preñaos són peces de pa farcides de xoriç, xistorra o cansalada i acostumen a ser de dimensions petites i són típics d’Astúries o Cantàbria.

P1020609

Avui dia es poden trobar a molt llocs, jo cada any me’n menjo un a la Fira Medieval d’Esparreguera, estan boníssims, a més el toc del forn de llenya és el millor i el que fa que el bollo quedi cruixent cruixent.

Jo a casa en faig molt sovint de bollos, sobretot en dies de futbol o dies que tenim gent a casa, a més, agraden moltíssim!

Ingredients i preparació (amb thermomix):

  • 180 ml de llet
  • 30 gr de llevat fresc
  • 2 ous (un per la massa i l’altre per pintar)
  • 100 gr de mantega a temperatura ambient
  • 450 gr de farina de força
  • 2 culleradetes de sal
  • Xoriç, xistorra, bacó i formatge pel farciment (al vostre gust).

Comencem posant la llet al got i programant 1 minut, 37º, velocitat 2.

Seguidament afegim el llevat i barregem 10 segons a velocitat 2.

Incorporem l’ou, la mantega i la meitat de la farina. Programem 30 segons a velocitat 6.

Agreguem la resta de la farina i la sal. Programem 2 minuts a velocitat espiga.

Deixem reposar la massa dintre del got fins que dobli el seu volum (uns 30 o 40 minuts).

Quan la massa hagi doblat el volum, la baixem amb l’ajuda de l’espàtula, i programem 1 minut a velocitat espiga.

Quan tenim la massa a punt, preparem la superfície de treball amb una mica de farina i treballem la massa donant-li forma de cilindre. Tallem porcions d’uns 50 gr i els hi donem forma de bola. A dins hi posem un tros de xoriç, o xistorra o bacó amb formatge, tanquem bé la bola i ho posem a la safata de forn. Un cop els tinguem tots preparats, els deixem reposar fins que hagin doblat el volum, uns 20 minuts.

Pre escalfem el forn a 180º, pintem els bollos amb ou batut i els posem al forn durant 15-20 minuts o fins que ja estiguin dauradets.

Els hi podem donar la forma i el tamany que vulguem, els podem fer més petits, més allargats, animeu-vos a provar-los, són boníssims!

P1020607100_0029

Font: llibre “Simplemente espectacular” de Thermomix.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: