Pastís de xocolata i gema cremada

IMAG0468

Aquest cap de setmana els meus pares han fet 35 anys de casats, tot un rècord amb els temps que corren avui en dia! Per celebrar-ho els hi vaig fer aquest pastisset, de xocolata per dins i gema cremada.

Aquest és un pastís fet per parts, ja que el dia anterior es poden deixar preparades algunes parts, i el mateix dia només farà falta fer el muntatge.

Les parts d’aquest pastís són:

  • el pa de pessic
  • l’almívar
  • la trufa cuita
  • la gema

Anem doncs per parts:

Ingredients i preparació per la gema:

  • 175 gr de sucre
  • 40 ml d’aigua
  • 4 ous
  • 25 gr de mantega
  • colorant alimentari (líquid o en pols)

Posem a escalfar el sucre ben dissolt amb l’aigua. Necessitarem un termòmetre de cuina per poder aconseguir els 114º.

IMAG0423

Mentre s’escalfa el sucre, batem els 4 ous i hi afegim el colorant alimentari, aquest pot ser en pols (color groc ou) o líquid (2 gotes de vermell i 2 gotes de groc), d’aquesta manera aconseguirem el color groc tant característic de la gema de les pastisseries.

Quan el sucre hagi arribat als 114º el retirem del foc, colarem els ous ben batuts amb el colorant, ho remenem bé i hi afegim la mantega i de nou al foc, ben baix i sense parar de remenar fins aconseguir la textura desitjada, si està massa calent ho podem anar traient del foc per evitar així que es cremi, aproximadament uns 10 minuts.

IMAG0424

Un cop feta, és recomanable deixar-ho refredar, per això podem escampar-ho sobre el marbre o jo ho faig sobre un plat ben gros, ho anem remenant fins que es refredi, és important ja que aquest pas fa que la cocció s’aturi. Un cop refredat ho guardarem en un recipient tapat, un cop fred del tot, ho guardem a la nevera, la podem guardar fins a un màxim de tres dies.

Aquesta gema també es pot fer d’una manera més senzilla, en aquest enllaç podeu veure com fer-ho.

Ingredients i preparació pel pa de pessic:

IMAG0459IMAG0460

Tot el procés ho podeu veure en aquest enllaç, és la base que vaig utilitzar per fer la mona, el tradicional pa de pessic.

Ingredients i preparació per l’almívar:

  • 300 gr sucre
  • 200 ml d’aigua

Barregem el sucre amb l’aigua i ho posem al foc fins aconseguir que arribi als 101º, si ens passem de temperatura deixarà de ser un almívar. Ho deixem refredar a temperatura ambient i un cop fred ho guardem a la nevera. És millor preparar-ho d’un dia per l’altre.

Ingredients i preparació per la trufa cuita:

  • 500 ml nata per muntar
  • 450 gr de xocolata de cobertura negre
  • 200 gr xocolata de cobertura amb llet

IMAG0426

Aquesta la podem fer d’un dia per l’altre, es conserva a la nevera, en el moment d’utilitzar l’haurem de temperar, la podem posar al foc i remenar o donar-li uns segons al microones, no ha de quedar pas líquida ni molt calenta, només és un toc d’escalfor per trencar la fredor de nevera.

Muntatge:

Tallem el pa de pessic en un quadrat , obrim per la meitat, untem l’interior amb almívar i farcim aquesta part amb la trufa cuita. Untem la part superior del pastís amb almívar i ho cobrim amb la gema, fem el mateix amb els laterals del pastís. Per acabar, tirem sucre per damunt del pastís i ho cremem amb un cremador.

IMAG0462

Ja està a punt per menjar. Bon profit!

Anuncis

3 comments

  1. Retroenllaç: Massini « La Cuina de la Rossy

  2. ROSA TRENC

    Molta felicitat als papis de l’artista. Petons

  3. Roser

    Provaré de fer-lo pq té una bona pinta!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: