Apfelstrudel o Strudel de Poma

El Apfelstrudel o strudel de poma són uns postres típic tradicional de la cuina austríaca i del sud d’Alemanya, els seus orígens podrien remuntar-se a antigues receptes de les cuines bizantines, armènies o turques. Aquests postres consisteix en un rotllo de pasta de full farcit de compota de poma, sucre, canyella i panses i un cop preparat es cuina al forn.

Aquest mes de desembre vam viatjar a Viena i vam poder provar el Apfelstrudel, us deixo aquí una foto la pinta que tenia, estava boníssim! Aquesta la vam comprar a la pastisseria Demel, una de les pastisseries més famoses de Viena amb més de 200 anys d’antiguitat. A part de degustar el famós cafè vienès o la famosa Sacher Torte, també es poden degustar una infinitat de pastissets i dolços, només entrar a la pastisseria et donen ganes de provar-ho tot!

P1040493P1040494

P1040477P1040478P1040479

Ingredients i preparació:

  • 1 placa de pasta de full
  • 150 gr de sucre morè
  • 150 gr de panses (sense llavors)
  • 100 gr de nous
  • 1 cullerada de canyella en pols
  • 150 gr de mantega desfeta
  • 500 gr de poma tipus reineta
  • 1 culleradeta de suc de llimona

IMAG0551

Aquesta recepta la podem fer amb thermomix o amb la manera tradicional. En aquest cas la thermomix només la fem servir per triturar els ingredients (poma i el sucre).

Posem al got la poma pelada i sense el cor i el suc de llimona i programem 3 segons a velocitat 2 i mig. Aquesta no ha de quedar molt triturada, sinó talladeta. També ho podem fer a ganivet o amb el túrmix.

Estirem la massa de pasta de full (procurarem tenir a sota o un paper de forn o un drap de cuina net, per poder treballar-lo bé sense que es trenqui o s’enganxi) i pintem tota la massa amb la mantega fosa.

IMAG0554

A sobre la massa hi posem el sucre morè, les panses i les nous (una mica trencades, no senceres). A sobre hi posem la poma tallada amb la llimona, i pintem la superfície amb la mantega desfeta.

Amb l’ajuda del paper o del drap de cuina comencem a enrotllar prement al mateix temps. Abans d’acabar d’enrotllar-ho, pintem l’extrem amb una mica d’aigua perquè segelli bé i col·loquem el strudel, amb la unió a sota (així evitarem que s’obri dins del forn).

IMAG0556

Ho col·loquem sobre una safata de forn folrada amb paper de forn o làmina de silicona. Per acabar pintem la superfícies amb la mantega i ho posem al forn, preescalfat, durant 40-45 minuts a 180º. Decorem amb sucre glassé.

IMAG0558

Espero que us agradi, bon profit!

Font: llibre “Repostería y pastelería  con Thermomix” pàgina 116.

Anuncis

2 comments

  1. ROSA TRENC

    Fa un aspecte que enamora. A veure quin dia ho provem. Nena! Tu vales mucho!!!
    Petons

  2. ESTEL PURROY

    El dissabte faig fer la recepta i em va sortir boníssima. Ho expliques molt bé.

    Un petó.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: