Panets per hamburguesa

Ingredients i preparació:

  • 200 ml de llet sencera
  • 1 cullerada de sucre
  • 50 gr d’oli d’oliva
  • 25 gr de llevat fresc
  • 1 ou
  • 500 gr de farina de força
  • 1 culleradeta de sal
  • llavors de sèsam per decorar

IMAG0593

Aquesta és una recepta per fer amb Thermomix però també es pot fer amb panificadora o fins i tot amassant a mà.

Comencem posant en el got la llet, el sucre i l’oli. Programem un minut, 37º a velocitat 2. Afegim el llevat i l’ou i programem 5 segons a velocitat 4. Afegim la farina i la sal, i programem 5 minuts, got tancat a velocitat espiga.

Deixem reposar la massa dins del got fins que dobli el seu volum (aproximadament una hora).

Prescalfem el forn a 180º

Obrim la tapa i amb l’ajuda de l’espàtula baixem la massa per treure l’aire, tanquem i amassem 30 segons, got tancat, velocitat espiga.

Retirem la massa i amb l’ajuda de farina fem boles de les mateixes dimensions (uns 80 gr aproximadament) i les col·loquem a la safata del forn i les deixem reposar una mica.

IMAG0566

Pintem els panets amb ou batut i ensalguem amb llavors de sèsam. Ho posem al forn, prescalfat prèviament a 180º, durant uns 15 minuts.

IMAG0567

Amb aquestes quantitats a mi em van sortir 9 panets. Un cop fets i freds es poden congelar sense problemes. Queden molt bons i molts esponjosos.

Us animo a provar-ho. Bon profit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: