Tapa de bacallà esqueixat

Fa uns mesos vaig anar a un taller de cuina on ens van ensenyar unes tapes molt xules per fer, i per fi, les hem pogut posar en pràctica! La tapa en qüestió és una esqueixada de bacallà.

IMG_4214

Ingredients i preparació:

300 gr de morro de bacallà

tomàquets cherry

ruca

200 ml d’oli d’oliva

40 ml de vinagre de Mòdena

1 ceba

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

1 pebrot groc

Comencem preparant el bacallà, el tallem a dauets i el posem a marinar amb vinagre de Mòdena, primer posem el vinagre en la base d’un recipient, després a sobre i anem disposant els dauets de bacallà. Si aboquem el vinagre a sobre el bacallà, el bacallà quedarà tot fosc, en canvi, si el posem a sobre el vinagre, el bacallà quedarà de dos colors. Mentre posem l’oli a escalfar, però que no bulli. Un cop calent, l’aboquem a sobre el bacallà, que cobreixi, i ho deixem reposar.

IMG_4213

Preparem els pebrots i la ceba, per tal que no ens repeteixin, els hi traiem la pell tant de la part interior com de la part exterior i el tallem a dauets molt petits, aquest tipus de tall és diu brunoise. Un cop tot tallat, ho posem en un bol i li afegim una mica d’oli i sal.

Per acabar, tallem els cherrys per la meitat i escorrem el bacallà.

Per muntar el plat: posem una mica de ruca a la base, a sobre hi posem els dauets de bacallà, després una cullerada del pebrot i la ceba i a sobre una meitat de tomàquet cherry. Decorem amb un raig d’oli d’oliva i una mica de sal maldon.

IMG_4215

Bon profit!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: