Rotlle d’espinacs amb formatge i salmó

rollo espinacs

Ingredients i preparació:

200 gr d’espinacs cuits i escorreguts

4 ous (clares i iemes)

25 gr de mantega

1 culleradeta de sal

1/2 culleradeta de pebre

1 culleradeta de suc de llimona

Formatge ratllat

200 gr de formatge cremós

200 gr de salmó fumat

Aquest plat l’he preparat amb la Thermomix, però també es pot adaptar i preparar a la manera tradicional. Comencem posant en el got els espinacs, les 4 iemes, la mantega, la sal i el pebre. Triturem 15 segons a velocitat 7 fins que quedi ben triturat. Ho reservem en un bol.

A continuació i amb el got net, col·loquem la papallona i aboquem les clares i el suc de la llimona, programem 6 minuts, 37º a velocitat 3 i 1/2. Aboquem les clares sobre els espinacs i barregem bé amb l’ajuda de l’espàtula. Estenem la preparació sobre una safata de forn, ja preparada amb paper de forn o amb una làmina de silicona. Polvoritzem amb formatge ratllat i ho posem al forn durant 12 a 15 minuts.

Quan estigui cuit, el desemmotllem sobre un drap de cuina humit i, mentre estigui calent, formem un rotlle com si fos un braç de gitano. Ens podem ajudar amb un corró per donar-li la forma. Reservem.

Un cop fred, desenrotllem el rotlle d’espinacs i el cobrim amb la crema de formatge. A sobre hi posem el salmó fumat i ho enrotllem amb l’ajuda de paper film. Ho portem a la nevera i ho deixem reposar com a mínim 2 hores.

Ho tallem a rodanxes i ho servim sobre una torradeta de pa.

És un plat molt refrescant i sa. Espero que us agradi. Bon profit!

Deixa un comentari