Timbal de porros amb gambes i favetes

IMG_4208

Ingredients i preparació:

pel timbal de porros:

2 porros

12 gambes o gamba llagostinera

200 gr de favetes baby

salsa romeso

sal i pebre

per la salsa de gambes:

12 caps de gambes

40 gr oli de girasol

300 gr de ceba tallada petita

150 gr de pastanaga tallada petita

2 0 3 cullerades de tomàquet concentrat

pebre negre

100 ml de brandy

1 litre de fumet

Comencem escalivant els pebrots, per això els emboliquem amb paper de plata i els posem durant 25 minuts al forn a 190º. Un cop cuits, esperem a que es refredin.

A continuació, preparem la salsa de gambes, per això, pelem les gambes i les reservem i saltegem els caps suaument, sense que arribin a daurar-se, a continuació hi afegim el brandy i ho flamegem. A continuació incorporem la ceba i la pastanaga i ho daurem. Hi afegim el tomàquet concentrat, el pebre i el fumet, esperem uns 15 minuts, a foc molt lent. Transcorregut aquest temps, ho colem tot per un xino o per un colador. Amb el que hem colat, ho posem al foc de nou i ho deixem reduir fins aconseguir la textura desitjada.

IMG_4210

Seguidament, preparem les favetes, saltegem trossets de porro, les gambes picadetes (en deixem alguna sencera per decorar) i les favetes. Ho saltegem tot i ho reservem.

Per muntar el timbal, ho podem fer o amb anelles o amb gots petits de zurito. Folrem el motlle amb tires de porro escalivat, hi afegim una cullerada de la barreja de favetes i verdures, a sobre hi posem una culleradeta de romesco i tapem el farcellet. Decorem amb una gamba pelada i una cullerada de reducció de gamba.

IMG_4201 IMG_4203

IMG_4206 IMG_4208

SI no ens agrada el porro, ho podem fer amb calçot o bé podem muntar-ho dintre d’un vaset, sense embolcall de verdura.

Espero que us agradi. Bon profit!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: