Coca de Sant Joan

IMAG0647

A continuació us deixo la recepta de la coca de Sant Joan de crema i pinyons. Us aconsello que la proveu és molt fàcil de fer i surt boníssima!

Ingredients i preparació:

Per fer-la, la nit abans haurem de preparar la massa mare, per això necessitarem 100 gr de farina de força, 100 ml de llet tèbia i 30 gr de llevat fresc. Jo ho he preparat amb thermomix, però amb qualsevol panificadora o fins i tot de la manera tradicional també ho podrem preparar. Posem tots els ingredients al got i programem 15 segons a velocitat 4. Ha de quedar tot ben barrejat. Traiem la massa, li fem una bola i la guardem tapada en un lloc fresc i sec, ha de doblar el seu volum. En aquest cas la massa mare era seca, altres cops es pot fer una bola i deixar-la amb aigua fins que dobli el volum.

A l’endemà ja podrem preparar la totalitat de la coca, és millor preparar-la el mateix dia que s’ha de menjar.

Per la coca:

IMAG0635

350 gr de farina de força

100 gr de sucre

45 ml de llet

2 ous

80 gr de mantega

la pell ratllada d’una llimona

unes gotes d’essència de vainilla

unes gotes d’aigua d’azahar

sal

Per la crema:

IMAG0638

500 ml de llet

3 iemes

40 gr de maizena

100 gr de sucre

la pell ratllada d’una llimona

vainilla o essència de vainilla

canyella en pols

Per decorar:

pinyons

sucre

fruita confitada

Comencem preparant la coca, barregem la llet, amb una mica de sal, la ratlladura d’una llimona, la vainilla, la mantega a punt de neu i el sucre. Ho batem tot a 40º velocitat 2. Afegim els ous i l’aigua d’azahar, barregem uns segons més a velocitat 3. Incorporem la farina i la massa mare i programem 4 minuts velocitat espiga. La massa estarà llesta quan es desenganxi de les parets, podem rectificar de farina si fos necessari.

Disposem la massa en una superfície enfarinada, amassem i li donem la forma desitjada. Col·loquem la massa en un silpat o una safata de forn amb paper i la deixem reposar a temperatura ambient fins que dobli el volum (1 hora mínim).

IMAG0637

Mentre reposa la massa, podem començar a preparar la crema pastissera, també podem utilitzar la thermomix. Posem al got la llet, excepte mig got que utilitzarem per desfer la maizena, afegim les iemes, el sucre, la pell ratllada d’una llimona, la vainilla i la canyella. Barregem 2 minuts, 90º a velocitat 4. Desfem en un got la maizena amb la llet que havíem reservat, un cop ben desfet ho afegim i programem 10 minuts a 90º i velocitat 4. Transcorregut aquest temps la crema ja haurà adquirit la consistència adequada. La posem en un bol, tapada perquè no faci crosta, i la deixem refredar.

IMAG0639

Pel muntatge de la coca, decorem al nostre gust, en aquest cas, posem la crema en una màniga pastissera i la disposem sobre la coca, decorem amb fruita confitada, pinyons i tirem sucre per sobre. La posem al forn, pre-escalfat a 180º, durant uns 20 minuts, comprovarem que està cuita punxant amb un escuradents.

IMAG0641 IMAG0644

IMAG0646

Feliç Sant Joan i bon profit. Us animo a provar de fer-la, no és massa difícil i tampoc porta molt de temps preparar-la. Bon profit!

Font: Gastronomia & Cía

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: