Les esferificacions

esferifSegurament quan sentim a parlar de les esferificacions, ens ve al cap a Ferran Adrià, ja que va ser qui ho va donar a conèixer i va ser a partir dels anys 90 quan aquesta tècnica es va començar a utilitzar en l’alta cuina.

Les esferificacions, també s’anomenen caviar, ja que desitja imitar una forma i una textura molt similar als ous de peix, a les boletes del caviar.

L’esferificació, a grans trets, tracta d’alterar l’aspecte habitual d’aliments i substancies per convertir-los en esferes mitjançant la construcció d’una membrana gelatinosa que conté l’essència de l’aliment en qüestió.

Avui en dia, tothom que vulgui pot provar de ser Ferran Adrià per un dia, ja que a des de l’any 2008 existeix al mercat el “Minikit Sferificacions” d’Albert i Ferran Adrià, format per alguns dels productes més representatius i així com els estris necessaris per poder portar-ho a terme.

Jo he pogut ser, o millor dit, he intentat ser Ferran Adrià per un dia, ja que pel meu aniversari em van regalar aquest kit i finalment he aconseguit fer alguna cosa, però m’ha costat…

Per una banda, el kit està molt bé però quan et poses a mirar bé les receptes te n’adones que falten productes bàsics per poder arribar a esferificar alguna cosa. Amb el kit hi falta el calcic, imprescindible, ja que sense aquest producte no es pot fer  i també el citras, per poder ampliar una mica més les possibilitats…

Finalment i després de molt mirar i amb l’ajuda de la Marissa, he pogut adquirir els productes que em faltaven i posar-me a la feina: a esferificar!

En propers post us penjaré fotos i procediments!

Links d’interès:

http://solegraells.com/tienda/index.php?main_page=product_info&cPath=66_257_267_298&products_id=399

http://www.albertyferranadria.com/

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: