Galetes decorades: la glaça

En aquesta entrada explicar com fer la glaça per decorar galetes. Abans de res, dir que la glasa és tot un món, ja que cada vegada et pot sortir diferent, ja que la calor, la humitat, la proximitat amb el mar etc, influirà en el resultat.

La proporció per fer la glaça és de 200 gr de sucre glacé industrial per cada clara d’ou.

 

 

Ingredients i preparació:

  • sucre glacé
  • clara d’ou
  • cremor tàrtar
  • essència de vainilla

Sobretot és important saber que el sucre glacé fet a casa no serveix, és preferible que aquest sucre sigui industrial. Tampoc ens servei el sucre que podem moldre amb la thermomix o qualsevol d’aquests robots de cuina. Abans de fer-lo servir, també és aconsellable tamisar-lo, ja que poden quedar algunes imperfeccions.

També us deveu preguntar perquè necessitem cremor tàrtar. Aquest s’utilitza per estabilitzar les clares i augmentar el seu volum i la tolerància a la calor, molt necessari per aquests dies calorosos d’agost. També s’utilitza per donar més flexibilitat a la glaça. Si voleu saber d’on prové i més informació, us recomano que llegiu aquest post.

Per començar a preparar la glaça, posem les clares en un bol, i hi afegim una culleradeta de cremor tàrtar, amb l’ajuda d’una forquilla ho batem bé fins que hagi quedat ben dissolt. Si no tenim cremor tàrtar, no el posem.

Jo la proporció que vaig fer va ser de 3 clares d’ou i 600 grs de sucre glacé tamisat.

Hi afegim 1/3 del sucre que ja tenim tamisat i comencem a batre, a velocitat baixa, un cop tot barrejat hi seguim afegint el sucre, i hi afegim algun tipus de sabor, jo li he posat essència de vainilla però també hi podem posar unes gotes de suc de llimona o taronja, és preferible que aquests siguin incolors, ja que sinó el color de la glaça pot canviar. Continuem batent i afegint el sucre. Mentre anirem veient com la consistència va canviant i es va emblanquinant. Seguirem batent fins adquirir una consistència que aguanti una cullera, sense caure, aquesta serà la consistència del delineat, ha de ser com la consistència de la pasta de dents.

IMAG0761

En aquest punt, retirem la part de glaça que volem pel delineat i a la resta li afegim unes gotes d’aigua, per aclarir-la, ja que serà la que farem servir per l’interior de la decoració. Si ens passem i ens ha quedat massa líquida, li podem afegir unes cullerades de sucre glacé i ho batem novament fins adquirir la textura desitjada.

Un cop tinguem les dues glaces separades: la del contorn i la de l’interior, les separarem en potets, farem tants pots com colors vulguem. Amb l’ajuda d’una cullereta barregem bé els colorants, millor de pasta, amb la glaça fins que el colorant hagi quedat ben integrat.

IMAG0762IMAG0763

Després posem la glaça de colors en mànigues pastisseres amb la boca petita o en biberons aptes per la cuina. Aquests últims ens resultarà més fàcil manejar-los.

Ara ja ho tenim tot a punt per decorar, només falta temps i paciència, i anar decorant. Un cop decorada la galeta, l’hem de deixar assecar bé. Després ja la podrem guardar en bossetes, capses o menjar-les directament!

IMAG0791IMAG0766

Bon profit!

Font: El Rincón de Bea

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: