Galetes per decorar amb glaça o fondant

cookiesPer fi m’he decidit a provar de fer les famoses galetes decorades ja sigui amb glaça o fondant, aquesta vegada les he provat amb glaça, reservo el fondant per quan no faci tanta calor…

El procediment es divideix en dues parts, per una banda la preparació de la massa per les galetes, i per altra banda, la preparació de la glaça i els colors per decorar. En aquesta entrada us explicaré com fer la massa.

Ingredients i preparació de la massa:

IMAG0747

  • 225 gr de mantega a temperatura ambient (molt important!)
  • 240 gr de sucre glacé (tamisat)
  • 2 cullerades d’essència de vainilla
  • una clara d’ou
  • 400 gr de farina normal (tamisada)
  • 50 gr de maizena
  • 1 pessic de sal

Jo vaig fer la barreja amb thermomix, però també es pot fer amb kitchenAid o amb una batedora amb pales planes.

Comencem batent la mantega fins que adquireixi una textura suau, com pomada. És important utilitzar la mantega a temperatura ambient, i no utilitzar microones o calor per desfer-la. Amb la Thermomix posem la mantega al got durant un minut velocitat 3, després baixem el que es pugui haver quedat a les parets, i tornem a programar 1 minut a velocitat 3.

Després tamisem el sucre glacé, i l’anem incorporant mica a mica a la barreja, sense deixar de remenar. Amb la Thermomix, programem velocitat 1, sense temps, i anem incorporant el sucre a cullerades, fins que tot el sucre hagi quedat ben incorporat, aleshores augmentem la velocitat a 3 fins que la mantega s’hagi emblanquinat i augmentat lleugerament el seu volum, fins adquirir una textura esponjosa.

Afegim l’essència de vainilla i la clara d’ou i ho batem a velocitat 1 durant un minut o fins que s’hagi integrat. Augmentem a velocitat 3, sense temps i anem afegint la farina i la maizena tamisades, sense parar i fins adquiriruna massa uniforme.

La massa no ha de quedar massa enganxifosa, quan la tinguem llesta la col·loquem sobre el taulell, sobre un paper de forn, i li donem forma de bola, la tallem en 4 parts iguals. Amb l’ajuda d’un corró, estirem la massa entre dos papers de forn, en forma de rectangle, fins aconseguir un gruix d’uns 0,5 cm i la deixem a la nevera almenys unes 3 hores. També podem deixar la massa a la nevera d’un dia per l’altre.

IMAG0755

Transcorregut aquest temps, traiem un dels trossos de massa que tenim estirats, retirem amb molta cura, el paper de la part superior i amb l’ajuda d’un talla pastes comencem a tallar les galetes i les anem col·locant en una safata de forn, preferiblement freda, deixant un espai de 2 cm entre cada galeta.

IMAG0758

Pre escalfem el forn a 180º i les posem al forn durant 10 minuts com a mínim, en funció de cada forn. Un cop tretes del forn, i mentre estiguin calentes, les traiem amb suavitat de la safata i les deixem reposar, almenys durant 5 minuts, ens donarà la sensació que estan toves, però quan es refredin s’enduriran.

IMAG0759IMAG0760

I així mateix ja es poden menjar, si es volen decorar, ja sigui amb glaça o fondant, les podem guardar amb una capsa metàl·lica ben tapades, i a l’endemà o després d’algun dia, les podrem decorar sense problemes.

En propers posts us expliacré com decorar-les amb glaça.

Bon profit!

Font: VelocidadCuchara

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: