Esferes de iogurt

IMAG0779-1La primera esferificació que vaig provar va ser la de iogurt, en principi vam llegir que era la més fàcil de fer però al final ens va resultar ser la més complicada, potser era per la textura o potser no acabava de ser com havia de ser… no ho sabem, però finalment, alguna esfera ens va sortir…

 

 

Ingredients i preparació:

250 gr de iogurt (natural o de sabors)

25 gr d’almívar

1 litre d’aigua

5 gr d’alginat

Aigua neta

Comencem barrejant el iogurt amb l’almívar. Per fer l’almívar, la proporció és 150gr de sucre per 100gr d’aigua. Ho posem al foc i hem d’aconseguir que arribi als 101º, ha d’adquirir una textura de xarop.

Després, amb l’ajuda d’una batedora, barregem l’aigua i l’alginat.

Preparem un recipient rectangular amb aigua neta.

Per fer les esferes, amb l’ajuda de les culleres esferificadores o d’una cullereta normal, agafem el iogurt i el disposem dins del bany d’alginat, el deixem durant 4 minuts, ho retirem del bany i ho netegem amb el bany d’aigua neta.

Podem presentar-ho amb una bola de gelat de xocolata, un brownie, coulant o qualsevol altra cosa que combini bé amb el iogurt.

Font: Sosa

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: