Panellets

panelletsss

Ja queda poc per la Castanyada, us deixo la recepta dels panellets:

Ingredients i preparació per la massa:

  • 300 gr d’Ametlla Crua mòlta
  • 240 gr de sucre
  • 180 gr de patata o moniato
  • la pell de mitja llimona ratllada
  • Farina
  • ous

Amb aquests ingredients prepararem la pasta que servirà de base per fer els diferents panellets.

Comencem bullint les patates o els moniatos amb pell, un cop toves, les escorrem, les pelem i preparem un puré mentre encara es mantenen calentes. Deixem refredar el puré. A continuació hi afegim el sucre, l’ametlla molta i la pell de la llimona ratllada. Amb l’ajuda d’una forquilla barregem bé la massa vigilant de no estovar-la massa, hem d’aconseguir que quedi ben uniforme. Ara ja tenim la massa a punt per fer els panellets. És millor deixar la massa preparada el dia abans, ja que estarà més compacte i ens resultarà més fàcil fer les boletes.

Per treballar la massa i donar-li forma als panellets, ens haurem d’empolsar les mans amb farina per evitar que se’ns enganxi la massa a les mans.

Panellets de pinyons:

  • pinyons
  • clara d’ou
  • rovell d’ou

P1010061

Preparem boletes petites de massa, les passem per clara d’ou i les cobrim amb pinyons. Col·loquem els panellets en una safata de forn, els pintem amb rovell d’ou i ja els tenim preparats per enfornar.

Panellets de coco:

  • coco ratllat
  • rovell d’ou

Barregem la mateixa quantitat de massa que de coco ratllat (en volum). Un cop està ben barrejat, fem boles de massa i els hi donem forma de piràmide, ho arrebossem amb coco ratllat pel damunt i farina per la part de sota. Pintem les puntes amb rovell d’ou i ho col·loquem en una safata preparat per enfornar.

Panellets d’ametlles:

  • ametlla en granets
  • clara d’ou

IMAG0312

Preparem barretes rectangulars, passem només la part del damunt per clara d’ou i ho arrebossem amb el granet d’ametlla. Arrebossem la part de sota amb farina i ho col·loquem en una safata.

Panellets de xocolata:

  • cacao en pols
  • xocolata per fondre
  • sucre glacé

IMAG0316

Barregem a la massa cacao en pols, un cop està ben barrejat, fem boletes de massa i ho arrebossem amb sucre glacé. Els col·loquem en una safata. Un cop cuits i freds els hi donem un bany de xocolata calenta i esperem que es refredin.

Panellets amb cirera:

  • cireres confitades
  • rovell d’ou

Preparem boletes, a la part superior hi posem una cirera confitada, pintem el panellet amb rovell d’ou i els col·loquem en una safata de forn.

Coció:

Una vegada tinguem tots els panellets en la safata de forn, els courem a una temperatura forta, de 225º a 250º durant uns 8 o 10 minuts. Quan els traiem del forn ens donarà la sensació que no estaran fets, ja que estaran molt tous, no patiu, un cop es refredin adquiriran la textura adequada, quedaran més forts.

Ja sabeu, ja no teniu excusa per no fer panellets! Feliç Castanyada!

Anuncis

One comment

  1. ROSA TRENC

    Ja me’n guardaràs uns poquets, oi? Bstos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: