Sopar de Nadal 2012

Cada any per aquestes festes la meva mare i jo preparem el sopar de la nit de Nadal, cada any anem una mica més lluny i preparem coses diferents i fins i tot provem alguna innovació, ens agrada molt cuinar i preparar coses noves i originals.

DSC00594

Aquest any, hem preparat un seguit de tapes i pintxos d’aperitiu, i com a plat principal, un suquet de rap amb all i oli d’avellanes,  de postres sorbet de pinya al cava i els tradicionals torrons i neules.

Els pintxos i tapes que vam fer, un total de 6, van ser:

DSC00617

  • Xarrup d’escudella amb pilotetes
  • Botifarres acompanyades
  • Rotllets de bacó amb formatge
  • Escuma de truita de patates amb ceba caramel·litzada
  • Samoses de ceba caramel·litzada i nous amb salsa romesco
  • Amanida amb tomaquets

El xarrup d’escudella és un plat típic de Nadal i no pot faltar en la nostra taula, personalment sóc una fan de la escudella, així que aquesta no podia fallar! Dins del xarrup vam posar-hi dues pilotetes petites punxades amb un palet.

Les Botifarres acompanyades porten una base de botifarra negra, seguida d’unes salsitxes embolicades de bacó i coronades per un dau de poma. Un cop muntat, ho fregim en una paella o a la brasa, fins que la botifarra estigui cuita. Opcionalment, al acabar la cocció, hi podem tirar un rajolí de mel.

DSC00593

Els Rotllets de bacó amb formatge porten una base de patata bullida passada per la planxa, i a sobre un rotllet de bacó amb pit de pollastre tallat molt fi, i un tros de formatge brie. Un cop està tot enrotllat ho marquem en una planxa ben calenta per evitar que es desenrotlli i ho fregim una mica, per coure el pit de pollastre. Opcionalment, podríem no posar el pit de pollastre, aleshores només caldria marcar-ho a la planxa.

L’escuma de truita de patates és la primera vegada que la fèiem, per una banda fregim daus de patata molt petits i preparem la ceba caramel·litzada. En quan a l’escuma de truita, posem els ous batuts en un sifó de 1/2 i ho posem al bany maria vigilant que no arribi als 70º, quan el sifó comença a cremar per parts iguals, ens indica que ja està llest. De totes maneres, cada cert temps hem d’anar posant el sifó cap per avall per evitar que quallin els ous. Carreguem el sifó amb 2 càrregues de gas i ja podem muntar el plat. Omplim mig got amb el sofregit de ceba i patata i a sobre hi col·loquem l’escuma de truita amb el sifó. Decorem amb una mica de julivert picat.

DSC00606

Samoses de ceba caramel·litzada i nous amb salsa romesco, per fer aquests petits farcellets utilitzem pasta philo, tallem tires llargues, en un extrem hi posem una mica de ceba, barrejada prèviament, amb les nous ben picadetes, ho enrotllem fent un triangle rectangle i amb mantega fosa, enganxem els extrems. Ho pintem amb ou batut i ho decorem amb llavors de sèsam. Ho posem al forn, pre escalfat a 180º, i ho deixem coure fins que estigui ben daurat. Ho acompanyem amb una mica de salsa romesco.

Amanida amb tomaquets, a base de  canonges, ruca, enciam i escarola. Ho amanim amb oli, sal i crema de vinagre balsàmic.

DSC00610DSC00611

Col·loquem totes les tapes i pintxos amb un plat gran i, ja les podem menjar! Bon Nadal!

 IMAG1329

Anuncis

One comment

  1. ROSA TRENC

    Només de veure les fotos em sembla que ja m’ha fet profit. FELICITATS a les cuineres

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: